Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Avoimet kylät 11.6.2022

 

Seuraintalolla Avoimet kylät -päivänä 11.6. romumetallin keräys klo 15-17. Tarjolla nokipannukahvia ja makkaraa sekä Ypäjänkylä 2022 -historiaesitys.

Ypäjänkylän Seuraintalon vihkiäisistä on tänä vuonna kulunut 70 vuotta ja Ypäjänkylän kyläyhdistys viettää tänä vuonna 35. toimintavuottaan. Molempia juhlitaan yhteisessä juhlassa 6.8.2022 klo 18 alkaen Seuraintalolla.

Talon ja yhdistyksen historiasta ja toiminnasta on koottu video, jonka voi ladata tästä: http://ypajankyla.fi/data/documents/Ypajankyla2022.mp4  

--

Sähköiselle KyläNomadi-kartalle on koottu tietoa Ypäjänkylän luonnosta, nähtävyyksistä, historiasta ja kylän palveluista. Kartalla on kaikkiaan yli 30 kohdetta. Nomadi-sovellus ohjaa kulkijaa maastossa ja nostaa esille kylän erityisyydet. Sovellus näyttää maastossa polun ja sijainnin sekä ilmoittaa, että huomaa kulkiessa katsoa kyläkohteen tekstin, kuvan, videon tai muun sisällön.

Tietokoneelta voi myös lähteä virtuaalikierrokselle ja katsoa kohteita sekä suunnitella retken etukäteen.

Ypäjänkylän KyläNomadi-reitin selainversio:  
https://citynomadi.com/route/ae610c931ce8152129660aad5468912e 

--

Kaikki Avoimet Kylät -päivässä 2022 mukana olevat kyläkohteet löytyvät GoogleMaps-kartasta tämän linkin takaa https://avoimetkylat.fi/kylat-kartalla/.

Ilmaisen Nomadi-sovelluksen älylaitteeseen voi ladata täältä https://app.citynomadi.com/.

--

Vuonna 2021 oli uutuutena mahdollisuus tutustua Ypäjänkylälle rakennettuun Geokätköily -reittiin, harrastajien tuntema uudehko Adventure Lab avautuu lauantaiaamuna ja nämä ovat mukana edelleen vuonna 2022.  

Geokätköily on nykyaikaista aarteenetsintää! Siinä etsitään harrastajien mielenkiintoisiin paikkoihin piilottamia geokätköjä gps-laitteen tai kartan avulla. Geokätköjen sijaintitiedot sekä kuvaukset näkyvät rekisteröityneille harrastajille maailmanlaajuisen yhteisön sivulta (geocaching.com). 

Suomalainen käyttäjä voi rekisteröityä suomalaiselle sivustolle (geocache.fi). Rekisteröityminen on maksutonta. Geokätköilyn aloittamiseen riittävät siis verkkoyhteys ja gps-paikannukseen soveltuva laite tai älypuhelin. Adventure lab -sovelluksen voi ladata https://labs.geocaching.com/ -sivulta.